masina de spalat

Sfaturi utile

  • Masina de spalat

    Spala rufele in locul tau, le improspateaza, le stoarce bine si fara sa le sifoneze. Iar tu, in acest timp, citesti, te relaxezi, poate chiar dormi sau poate esti la serviciu. Ce te-ai face fara ea? Ca sa nu afli raspunsul la aceasta intrebare, trebuie doar sa ai grija cu regularitate de masina ta de spalat rufe.

Elimina reziduurile din interiorul masinii

Detergentii, depunerile de minerale, duritatea apei si murdaria sunt factori care afecteaza, in timp, buna functionare a masinii. Exista modele de masini care au un program de autocuratare. Foloseste-l o data la una-doua luni, in functie de cat de des speli rufe.

 

Curata si partile componente

Spala si sertarul pentru detergent, usa si garnitura acesteia. Pentru indepartarea depunerilor de calcar si a resturilor de detergent si balsam, foloseste produse speciale sau apa calda in care adaugi suc de lamaie sau otet.

Filtrul masinii trebuie verificat periodic si curatat de scame, nasturi, monede si alte obiecte mici care pot ajunge pana la el.

Verifica si filtrul furtunului de alimentare cu apa a masinii si curata-l daca e nevoie.

Asigura-te ca nici furtunul de evacuare nu are resturi sau depuneri in el. Este recomandat sa-l schimbi o data la cinci ani, pentru a evita accidente din cauza uzurii.

 

Protejeaz-o la exterior

Curata si partea exterioara cu o laveta imbibata in apa si otet. Daca folosesti partea de sus a masinii drept suprafata de lucru, foloseste un prosop sau o husa speciala. Se va dovedi utila mai ales atunci cand folosesti solutii pentru scoaterea petelor, care sunt in general lipicioase. De asemenea, protejezi masina de zgarieturi.

 

 

 

  • Masina de spalat

    Curatarea masinii de spalat rufe

1. Lasa usa masinii deschisa dupa fiecare spalare

In felul acesta, umezeala din interiorul cuvei se evapora si nu se formeaza mirosuri neplacute.

 

2. Curata petele

Daca versi orice pe masina - detergent, solutii de inalbire sau contra petelor - sterge imediat cu o carpa moale. Nu astepta sa se usuce. In general, suprafata masinii este fabricata din email de portelan sau sintetic. Amoniacul, clorul sau substantele abrazive pot ataca acest gen de material.

 

3. Sterge si interiorul, si exteriorul

Detergentii folositi pot lasa mici reziduuri lipicioase. De aceea e bine sa cureti masina - cuva, geamul hubloului si garnitura - o data pe saptamana, cu o laveta inmuiata in apa cu otet.

 

4. Spala sertarul pentru balsam

In manualul de instructiuni al masinii ti se explica cum sa scoti sertarul masinii. Scufunda-l apoi timp de 15 minute in apa fierbinte in care adaugi una-doua linguri de otet. Poti folosi o periuta de dinti pentru a indeparta toate depunerile de balsam. Clateste sub jet de apa. Sterge bine sertarul cu un prosop uscat inainte de a-l pune la loc.